Gyakorolni kell! Nyakunkon a vizsga. Évekig halogattam, hogy kitanuljam a szakmát, erre most otthoni körülmények között készülhetek. Számomra azért ez nem olyan nagy dráma, de a most vizsgázó, érettségiző fiatalokat nagyon sajnálom. Csak abban bízhatunk, hogy megértő, idősebb kollégák közé fognak kerülni, akiknek lesz erejük és türelmük megtanítani azt, ami a mostani helyzet miatt kimarad az életükből. #karanténpék #viccezazegészdenincskedvemrajtanevetni

Hozzávalók:
75 dkg liszt
3,5 dkg élesztő
1 csipet só
7,5 dkg cukor
8 dkg margarin
1 egész tojás + 1 sárgája
375 ml tej
A briósok kenéséhez 1 db felvert tojás
kristálycukor a szóráshoz

Bedagasztottam és hagytam a tésztát 40 percig érni. Ezt követően 55 grammos darabokra osztottam, gömbölyítettem, majd az először gömbölyített tésztadarabbal kezdve megsodortam és elkészítettem a briósokat. A nagy briós és a cukros kifli két szálból készül, tehát a súlya 110 gramm, a kicsik egy szálból készültek. újabb 1 órát pihentek a megformázott sütik. Közben 180 fokra előmelegítettem a sütőt és 15 perc alatt készre sütöttem őket. A formázás után azonnal lekentem felvert tojással és a sütés előtt még egyszer. Akkor került rá a cukor is.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük